Beste Huur Tips Appartement Curaçao

De beste redenen om een appartement Curaçao boven een hotel op het eiland te kiezen.

Vakantie komt eraan, dus je bent misschien op zoek naar een vakantieverblijf, maar waar begin je te kijken?

Top 5 Appartementen Curaçao

Top 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Appartement of hotel op Curaçao kiezen.

Misschien ben je wel een van die mensen die zich geen vakantie kan voorstellen in iets anders dan een hotel … als je zo bent, denk dan nog eens goed na.

De afgelopen jaren reisden we verschillende keren naar de ABC – eilanden, en zijn we slechts in een handvol hotels verbleven, in plaats daarvan waren we erop gericht om zoveel mogelijk in appartementen te verblijven.

En het is nu onze favoriete manier van vakantie, en hier onder zijn een paar redenen waarom …

Lagere kosten

Het eerste voordeel, en waarschijnlijk de favoriet van iedereen, is dat een verblijf in een appartement veel minder kost dan verblijf in een hotel!

Met goedkopere tarieven heb je meer geld om te genieten van een Curaçao vakantie en zijn er minder (verborgen) kosten die je in de meeste hotels tegenkomt.

En je zult niet alleen merken dat appartementen goedkoper zijn, je betaalt vaak ook minder geld voor veel meer ruimte.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat hoe langer je in een appartement verblijft, hoe beter de vakantiedeal is (niet altijd, maar meestal).

Een verblijf van een 2 weken kan hetzelfde kosten als een vakantiedeal van nog geen week op dezelfde plaats in een hotel.

Zoals gezegd een appartement huren op Curaçao is stukken goedkoper dan een verblijf in een hotel.

Zo kun je een appartement direct huren van een Nederlandse eigenaar. Er zijn al een 4 persoons- appartementen voor gemiddeld € 100,- per dag, natuurlijk zijn de prijzen afhankelijk van je wensen en het aantal personen.

Locatie

Als je een appartement huurt, heb je waarschijnlijk veel meer keuze als het gaat om in welk deel van het eiland je wilt verblijven.

Terwijl hotels op Curaçao zich meestal concentreren op een klein gebied, vindt je appartementen verspreid over het hele eiland.

appartement curaçao Nederlandse eigenaren

Dus als je geïnteresseerd bent in een bepaald gedeelte van Curaçao welke je van plan bent om te bezoeken, dan zul je waarschijnlijk niet veel moeite hoeven te doen om daar een appartement te vinden.

Op het eiland zijn heel veel appartementen te huur, ook van veel Nederlandse eigenaren. Ze zijn te vinden in alle rust buiten de drukte van b.v de toeristische omgeving van Jan Thiel.

Eigen keuken

In tegenstelling tot een verblijf in een hotel, heb je in een appartement een eigen keuken om te gebruiken tijdens de maaltijden.

Dus of je nu gewoon een kop koffie en een ontbijtje wilt maken of op een avond een uitgebreide maaltijd wilt bereiden, je hebt een keuken voor wanneer je maar wilt.

In hostels hebben ze vaak ook een keuken, maar je moet deze met andere mensen delen, wat soms wel eens frustrerend kan zijn.

Een andere toegevoegde bonus van zelf koken in je appartement op Curaçao, is dat je nog meer geld kunt besparen.

Restaurants kunnen vrij prijzig zijn op sommige vakantie locaties, dus het is goedkoop en handig om de mogelijkheid te hebben om een aantal avonden zelf eten te koken.

Ontmoet locals

Je hebt veel meer kans om een aantal interessante inwoners te ontmoeten tijdens je verblijf in een appartement.

Misschien tijdens het bezoek aan de supermarkt of bij het verlaten van je appartement, je zal zeker een aantal lokale inwoners tegenkomen tijdens je vakantie.

Het is de lokale bevolking die Curaçao echt maken tot wat het is, het is ook veel leuker om locals te ontmoeten dan om andere toeristen te ontmoeten in het hotel.

Huur een appartement van (Nederlandse) eigenaren buiten Willemstad en geniet samen met de locals van de rust. En geniet met familie, gezin of groep vrienden van het prachtige eiland.

Voorzieningen

Het laatste voordeel is dat veel van de vakantie-appartementen die er zijn handige voorzieningen hebben die je vaak niet zult vinden in een hotel.

Zo heb je meestal een grote woonkamer, een eigen terras of balkon. Vaak zijn de vakantiecomplexen kleinschaliger en hierdoor heb je meer privacy.

Dingen zoals een (grote) koelkast i.p.v. hotel minibar, maar ook een wasmachine, kookgerei, koffiezetter, televisies en soms zelfs een strijkplank.

Je appartement Curaçao

Er zijn appartementen te huur in elke prijsklasse en van “luxe” tot “basic”. Wat je zeker moet hebben is een airco op je slaapkamer, het blijft in de avonden en in de nachten dusdanig warm dat als je goed wilt slapen airco een must is.

strandvakantie

Er zijn appartementen voor 2 personen, 4 personen maar ook voor 6 personen en nog meer zijn er accommodaties te huur.

Heb je een huurauto (wat we zeker aan raden) om het eiland te verkennen, dan is het handig dat er een parkeerplaats is bij je appartement of in de buurt van je onderkomen.

Zonder internet/wifi op je vakantieadres is voor veel mensen niet meer voor te stellen. Wifi wordt dan wel bij de meeste accommodaties aangeboden, dit kan per appartement nogal verschillen.

Zo zijn er accommodaties, waar je zowel binnen als buiten op je terras uitstekend wifi bereik hebt. Maar er zijn ook kleine appartement complexen waar alleen bij het centrale zwembad of receptie voldoende wifi bereik is.

Overtuigd?

Ben je klaar om een appartement uit te proberen, begin dan eens door te kijken naar onze top 5 appartementen, welke perfect zijn om van een onvergetelijke Curaçao vakantie te genieten.