Auto huren Curaçao – Wat moet u weten

Auto huren Curaçao – Hoe doe je dat? Op Curaçao zijn er veel plekken waar u terecht kunt voor het huren van een auto. Verschillende agentschappen hebben een balie op het vliegveld en in de meeste grote hotels.

Auto huren Curaçao – Wat moet u weten

Curaçao is op verschillende manieren te verkennen. Per auto, bus, taxi, te voet of op de fiets. Echter, gezien de afstanden op Curaçao verdient een huurauto in alle opzichten de voorkeur.

Auto huren CuraçaoHet eiland is 61 km lang en 5 tot 14 km breed. Ten westen van Curaçao ligt Aruba, ten oosten Bonaire. De afstand tot het Zuid-Amerikaanse vasteland (Venezuela) is ongeveer 70 kilometer.

De prijzen tussen de verschillende autoverhuurbedrijven kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij een langer verblijf naar de speciale tarieven voor weekhuur of langer. Let op: Voor een auto huren Curaçao is een internationale creditcard vereist. In enkele gevallen neemt men ook genoegen met een waarborgsom. Om op Curaçao te mogen rijden moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Auto huren Curaçao niet duur

Auto huren Curaçao pick-upDoor het grote aantal aanbieders is een auto huren Curaçao niet duur. De concurrentie is groot en de prijzen scherp. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat in drukke periodes het aanbod wat minder is en dat daardoor de prijzen wat hoger kunnen zijn.

Wij adviseren u bij een auto huren Curaçao u vooraf te oriënteren en vervolgens ook te reserveren. Wanneer u dit pas op Curaçao regelt, valt het meestal een stuk duurder uit.

De meeste grote verhuurbedrijven, zoals Avis, Budget, Hertz, Sixt en Alamo zijn op Curaçao vertegenwoordigd, maar er zijn ook prima mogelijkheden bij lokale bedrijven. De prijzen van een auto huren Curaçao verschillen soms enorm. Vergelijken levert vaak een flinke besparing op. Zo houdt u meer geld over om bijvoorbeeld leuke dingen te doen op Curaçao.

Verkeersregels

Op Curaçao rijdt men net als in Nederland gewoon rechts. Alle kruisingen en rotondes geven voorrang aan het verkeer dat van rechts komt, tenzij borden iets anders aangeven. Op een T-splitsing heeft doorgaand verkeer voorrang. Autorijden op Curaçao is niet moeilijk, maar u moet met een aantal dingen rekening houden. De lokale bevolking heeft absoluut geen haast en rijdt vrij langzaam (de maximumsnelheid in de bebouwde kom is 45 km/u en daarbuiten 60-80 km/u).

Auto huren Curaçao wegwijzerDe meeste benzinestations op het eiland zijn full service. Er zijn slechts enkele benzinestations 24 uur per dag geopend.

De wegen op Curaçao zijn erg matig, zeker hoe verder je van Willemstad afkomt. Het asfalt is overduidelijk vaak gerepareerd en daardoor erg hobbelig. De kruispunten zijn soms ook erg onduidelijk en belijningen ontbreken regelmatig. De bewegwijzering naar toeristische attracties is wel weer goed geregeld.

Parkeren

In Willemstad kan het een probleem zijn een parkeerplaats te vinden. Op het grote gratis parkeerterrein Waaigat is bijna altijd wel plaats, maar dit terrein is ’s avonds en ’s nachts minder veilig. In de oude wijk Punda en bij het Wilhelminaplein zijn twee bewaakte parkeerplaatsen, waarvoor een tarief geldt van 0,50 Antilliaanse gulden. Ook in de straten rond deze parkeerplaatsen moet u betalen. Elders op Curaçao is parkeren overal gratis. Let wel op de veiligheid: sluit uw auto goed af en laat geen waardevolle spullen achter. Het is aan te raden uw auto op een goed verlichte plek te parkeren.

Auto huren Curaçao – Wat te doen bij pech

Vraag aan het autoverhuurbedrijf wat u moet doen in het geval van een ongeluk. De normale procedure bij blikschade is het autoverhuurbedrijf bellen. Nadat zij op de plek van het ongeval zijn aangekomen kunt u de Curaçao Road Services bellen. Deze is 24 uur per dag geopend, ook op feestdagen. Bij autopech kunt u contact opnemen met de wegenwacht 24/7. Ook hier staan ze 24 uur per dag klaar voor hulp/dienst.

Curaçao Road Services
Telefoon: +(5999) 747-1333 of 199

Wegenwacht 24-7 Curaçao
Telefoon: +(5999) 9-24-7

Openbaar vervoer

Auto huren Curaçao busHet openbaar vervoer op het eiland wordt verzorgd door Autobus Bedrijf Curaçao. Dit bedrijf exploiteert grote gele of blauwe bussen die ‘konvooi’ worden genoemd en alleen stoppen bij officiële haltes. Daarnaast zijn er minibusjes die simpelweg ‘bus’ heten (dat staat ook op de kentekenplaat). Die bussen kunt u overal aanhouden en u kunt de chauffeur ook overal laten stoppen. De meeste stadsbussen vertrekken om het uur en iedere twee uur gaat een bus naar de westelijke kant. Op zondagen rijden er minder bussen.

De belangrijkste busstations bevinden zich naast het postkantoor aan het ‘Waaigat’ in Punda en naast het viaduct in Otrobanda. Vanuit de terminal in Punda rijden de grote bussen 12 routes en vanuit de terminal in Otrobanda rijden de bussen nog eens 9 routes. Deze routes brengen u bijna over het hele eiland en stoppen bij diverse attracties zoals stranden, winkelcentra en parken.

Welke auto huren Curaçao

De juiste keuze voor een huurauto is natuurlijk afhankelijk van welke trips u wilt gaan maken.

Kies wel een auto met airco, want de temperatuur op Curaçao ligt altijd tussen de 28 en 30 graden. Bij de autoverhuurbedrijven op Curaçao zijn genoeg auto’s met airconditioning te vinden. Wanneer u de huurauto alleen wilt gebruiken om u te verplaatsen op verharde wegen volstaat een kleinere auto. Op Curaçao is dat de meest populaire categorie.

Auto huren Curaçao eendWilt u een luxe auto huren Curacao? Ook dat is mogelijk! Er zijn verschillende aanbieders met luxe SUV’s en cabrio’s. Wilt u echt iets bijzonders? U kunt ook een 2CV huren of zelfs een oude Volkswagen bus!

Wilt u gaan duiken, dan is het verstandig te kiezen voor een pick-up, zodat u voldoende ruimte heeft om uw duikspullen mee te nemen. Curaçao Truck Rental biedt gloednieuwe pick-up trucks voor een vaste all-inclusive prijs.

Bent u van plan zich off-road te begeven, kies dan voor een four wheel drive. Er zijn een aantal autoverhuurbedrijven op Curaçao die deze aanbieden. Bij 4×4 Rental Curaçao verhuurt men 4×4 Toyota 4 Runners van verschillende bouwjaren, variërend van 1997 tot 2006.

Auto huren Curaçao 4x4Deze oersterke auto’s hebben een robuuste charme, worden uitstekend onderhouden en zijn in goede technische conditie. Ze bieden de perfecte manier om het eiland zowel off- als on-road te ontdekken. Er kunnen 5 volwassenen in een Toyota 4 Runner, er is meer dan genoeg bagageruimte, de airconditioning werkt prima en uiteraard ontbreekt een radio/cd-speler niet!

Het bedrijf verzorgt ook picknick lunches in een rugzak met daarbij verfrissende drankjes en een gekoelde fles wijn. Natuurlijk kunnen zij u ook alle informatie geven over de prachtige verscholen baaien en stranden aan de westkant van het eiland (die je met een four wheel drive prima kan bereiken), de beste hotspots en de leukste activiteiten op het eiland.

Auto huren Curaçao – Alle tips op een rijtje

Hieronder zetten we alle tipsvoor een auto huren Curaçao nog even voor u op een rijtje:

  • Een creditcard is vaak een vereiste als u de huurauto ter plekke wilt betalen, anders vraagt men vaak een hoge borg voor de huurauto, motor of scooter>
  • Het is meestal goedkoper de huurauto (ver) van te voren te boeken en te betalen
  • Controleer of de huurauto beschikt over airconditioning. Door de hoge temperatuur op Curaçao heeft u airco nodig!
  • Controleer vooraf de minimum leeftijd om een auto te huren (meestal 21 jaar), maar dit kan per bedrijf verschillen.
  • Als u in een groot hotel of resort verblijft controleer dan eerst of ze zelf auto’s verhuren. De grote resorts en hotels verhuren ook auto’s aan hun gasten tegen aantrekkelijke tarieven. Dit kan u veel geld besparen
  • Controleer wat allemaal bij de prijs is inbegrepen. Wat zijn bijkomende kosten voor schadeverzekering, diefstalverzekering, eventuele extra bestuurder, extra kilometers?
  • Controleer de auto op zichtbare schade voordat u de auto meeneemt. Als er schade aan de auto is, meldt dit dan direct aan de verhuurder. Zo voorkomt u dat u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan de auto, terwijl dit al zo was vóór u de auto huurde.

Andere vervoersmiddelen

Naast een auto huren Curaçao kunt u bij een aantal verhuurbedrijven ook fietsen, scooters, motoren, buggy’s, quads of een limousine huren.