De zon achterna: emigreer naar de Cariben

Heb jij het hier ook gehad met het grillige weer? Wil jij elke dag lekker genieten van de zon, maar vooral wel Nederlands spreken in het buitenland?

Dan is een emigratie naar Curaçao of Aruba perfect voor jou. Heerlijk klimaat en prachtige stranden, maar voor een emigratie moet je wel een aantal zaken regelen voordat je kunt settelen.

Werk en huisvesting

Het klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar bij emigreren komt een heleboel kijken. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om te gaan emigreren zul je van alles uit moeten zoeken.

Blue Curaçao landhuis Chobolobo

Om op Curaçao of Aruba te gaan wonen zul jij je in levensonderhoud moeten kunnen voorzien. Dit betekent dus dat je werk moet hebben. Op het moment dat je werk hebt geregeld kun je je gaan oriënteren op een woonruimte.

Verzekeringen

Wanneer dat allemaal geregeld is, kom je bij een lastig maar erg belangrijk onderdeel van je emigratie aan. De verzekeringen. Op het moment dat je Nederland gaat verlaten, zul je al je verzekeringen hier op moeten zeggen.

Zowel verzekeringen van je huis, als je autoverzekering en zorgverzekering. Op het moment dat jij je uitschrijft in Nederland geldt je Nederlandse zorgverzekering in het buitenland niet meer.

Het is dus van belang om zo snel mogelijk je zorgverzekering te regelen.

Als jij gaat emigreren en je laat je auto naar Curaçao of Aruba verschepen, moet je ook een nieuwe autoverzekering gaan regelen.

De autoverzekering in Nederland dient opgezegd te worden en op de Antillen kun je de auto opnieuw verzekeren. Gezien de rijstijl van de lokale bevolking is dit geen overbodige luxe.

Hoge kosten eiland

Het emigreren naar een eiland is natuurlijk niet alleen maar een fantastisch strandavontuur. Op het moment dat je daar gesetteld bent zal er hard gewerkt moeten worden.

Het leven op Curaçao of Aruba is niet goedkoop, vooral niet als je de Nederlandse producten wilt die je gewend bent. Alles wat er verkocht wordt, dient geïmporteerd te worden.

Dit zorgt ervoor dat de kosten voor boodschappen hoger of gelijk liggen aan de Nederlandse producten. Wil je goedkoper uit zijn? Wijk dan uit naar de lokale winkeltjes. Wel zo leuk ook.

Relax

Wanneer je ervoor kiest om te gaan emigreren naar Curaçao of Aruba, dan kies je ervoor om het gejaagde Nederlandse leven achter je te laten.

strand aruba

Op de eilanden is het heel relaxed, komt het vandaag niet dan komt het morgen wel. Dit klinkt heel leuk, maar in de praktijk gaat het je soms vast irriteren.

Haal dan drie keer diep adem, kijk naar de goedlachse en vriendelijke plaatselijke bevolking en…. Relax!