Zwaar Orkaanseizoen in 2018 verwacht

Het komende orkaanseizoen zal weer zwaar zijn. Onderzoekers van de Colorado State University melden dit. Ze verwachten 14 stormen die een naam krijgen, drie minder dan vorig jaar.

7 stormen worden orkanen en drie daarvan ontwikkelen zich tot categorie 3, 4 of 5. Vorig jaar waren er 6. De eerste naam die zal worden gebruikt is Alberto. Het orkaanseizoen begint op 1 juni.

Beste 5 aanbiedingen vandaag:[insert_php]
$datum = date(“j F Y”);
$dagvanweek = date(“l”);
$arraydag = array(
“Zondag”,
“Maandag”,
“Dinsdag”,
“Woensdag”,
“Donderdag”,
“Vrijdag”,
“Zaterdag”
);
$dagvanweek = $arraydag[date(“w”)];
$arraymaand = array(
“Januari”,
“Februari”,
“Maart”,
“April”,
“Mei”,
“Juni”,
“Juli”,
“Augustus”,
“September”,
“Oktober”,
“November”,
“December”
);
$datum = date(“j “) . $arraymaand
[date(“n”) – 1] . date(” Y”);
echo ” $dagvanweek, $datum”;
[/insert_php]

Orkaan seizoen 2018 in de Cariben

Het orkaanseizoen van 2017 was meer dan tweemaal zo actief als een typisch orkaanseizoen, en de tropische stormen hebben diepe wonden nagelaten in de Caraïben en de zuidelijke eilanden waaronder Sint Maarten zijn nog steeds niet hersteld van het afgelopen seizoen.

Maar, klaar of niet, het orkaanseizoen 2018 begint op 1 juni.

Zoals ze elk jaar sinds 1984 gedaan hebben, heeft de Colorado State University (CSU) haar eerste voorspellingen voor het komende seizoen vrijgegeven. Hun voorspelling is dat er in totaal veertien tropische stormen, zeven orkanen en drie grote orkanen zullen ontstaan.

Dit is iets boven het langjarig gemiddelde van 12 tropische stormen, zes orkanen en twee grote orkanen. In 2017 zagen we 17 zware stormen, 10 orkanen en zes grote orkanen.