Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Aruba, Bonaire en Curaçao

Curaçao is natuurlijk het grotere eiland, Bonaire komt als tweede en Aruba als derde. Bonaire heeft echter de minste inwoners van de drie.

Aruba toeristisch

ArubaAruba is veel meer toeristisch georiënteerd, vooral naar Noord-Amerika, want het krijgt meer dan twee keer zo veel toeristen per jaar in vergelijking met Curaçao.

De stranden op Aruba lijken een beetje op die van Miami of Benidorm (Spanje). Een lange strook zandstrand met luxe hotels. De grote toestroom van toeristen en kleine afmetingen van het eiland wat drukker. Meer informatie over Aruba

Curacao divers en onvergetelijk landschap

Curaçao heeft ECHTER VEEL meer te bieden. Allereerst heeft Curaçao een diversiteit aan culturen. Mensen van over de hele wereld hebben zich op het eiland gemengd met elkaar gemengd. Het heeft veel Nederlandse, joodse en Latijns-Amerikaanse invloeden. En niet te vergeten de rijke culturele invloed van de afstammelingen van Afrikaanse slaven.

Aruba barDe architectuur in het stadscentrum is geweldig; het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dit is alleen hier en in Havana (Cuba) in het Caraïbisch gebied te vinden.

Het historische centrum bevat prachtige koloniale gebouwen die een beetje op de gebouwen van Amsterdam lijken, maar dan met de mooiste pastel kleuren.

Er zijn een heleboel musea op het eiland en het hele jaar door zijn er verschillende culturele festiviteiten om de toerist te plezieren.

De stranden van Curaçao zijn uniek. Er zijn meer dan 30 stranden op het eiland. Omdat de meeste moeilijk toegankelijk zijn, staan ​​ze niet altijd in de toeristengidsen. Maar ze verschillen van witte zandstranden tot donkere zandstranden, van privé tot openbaar, van zeer toeristisch met winkels tot intiem waar je de enige bent die er is.

Snorkelen of duiken

Het onderwaterleven op Curaçao is geweldig, Curaçao staat altijd in de top 3 voor duiken in het Caribisch gebied en nummer één in verschillende categorieën.

De natuur, oh de natuur. Van het strand tot het onderwaterleven, er is nog meer. Je kunt wandelen, klimmen, grotten verkennen, onder andere. Als je de avontuurlijke type bent, is Curacao zeker een goede keuze.

Het nachtleven van Curaçao is begonnen met te concurreren met die van Aruba. Aruba heeft het voordeel dat alles op één plek is. Op Curaçao is alles verspreid over het eiland, dus je zult moeten rijden naar verschillende bars, disco’s, enz.

Dus veel mensen verblijven uiteindelijk op één plek, terwijl je op Aruba één straat kunt lopen en je de ene na de andere bar, disco of club kunt vinden. Desalniettemin is de muziekscene op Curaçao erg divers.

Vanwege de invloed van Nederland en Latijns-Amerika kun je op één plek genieten van verschillende muziek genres Dance en House en Salsa en Merenegue om er een paar te noemen. De lokale muziek is natuurlijk ook erg populair.

Bonaire klein maar fijn.

Klein Curaçao boottochtBonaire heeft de minste activiteiten van beide eilanden, maar is een paradijs onder water. Het heeft activiteiten in sommige seizoenen, zoals de Bonaire sea jazz of de Regatta.

Maar mensen komen naar Bonaire meestal om te ontspannen, het is dan ook de perfecte vakantieplek voor het hebben van een aantal zen-momenten. Bovendien, als je van windsurfen houdt, ben je op Bonaire aan het juiste adres.

Ik ben al vele malen naar alle eilanden geweest. Wat ik kan zeggen is dat het een kwestie van smaak is, de ideale vakantie zou zijn om naar alle drie te gaan omdat ze allemaal een andere sfeer geven. Het is goedkoop om binnen de drie te reizen. Dus doe het gewoon.