Weer Curaçao Klimaatgegevens

Check hier het weer Curaçao voor uw volgende vakantie. De warmste maanden op Curaçao zijn augustus en september met een gemiddelde maximumtemperatuur van 32°C.

De zonnigste maanden zijn februari, maart, juni, juli, augustus en september met gemiddeld 9 uur felle zon per dag.

De maanden met de minste aantal dagen met wat regen zijn april en mei met 4 dagen. De zee rond Curaçao is op zijn warmst in augustus, september, oktober en november, met een gemiddelde temperatuur van het zeewater van 28°C.

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Met het onbewoonde Klein Curaçao vormt Curaçao, net als Aruba en Sint Maarten, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Willemstad is de hoofdstad en grootste plaats op Curaçao, en tevens de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen.

*Meest gestelde vragen over weer en klimaat Curacao

Beste reistijd Curaçao

Temperatuur Curaçao De beste reistijd om Curaçao te bezoeken is van mei tot november, het is dan laagseizoen. Tijdens deze maanden vindt u de laagste prijzen voor vliegtickets en goedkope hotels, met zelfs last minute aanbiedingen die vaak tot 50 procent goedkoper zijn dan in het hoogseizoen.

Een ander groot voordeel, tijdens deze reistijd, u hoeft zich niet druk te maken om een strandstoel te bemachtigen als er vele andere vakantiegangers het eiland bezoeken. Bovendien Curaçao kent geen orkaanseizoen.

Het weer op Curaçao heeft de neiging om zonnig te zijn, zelfs gedurende de maanden dat andere Caribische eilanden hevige regenbuien ervaren. Het eiland ligt op slechts 12 graden ten noorden van de evenaar de gemiddelde temperatuur op Curaçao ligt gemiddeld overdag rond de 31 graden, tijdens de beste reistijd maanden mei tot november.

De duurste reistijd wanneer de meeste mensen op vakantie gaan is tussen december en april , waardoor hotelprijzen en vliegtickets behoorlijk omhoog gaan. Alhoewel er ook dan nog genoeg last minute aanbiedingen te vinden zijn.

Regenseizoen Curaçao

Temperatuur CuracaoHet regenseizoen op Curaçao loopt van oktober tot februari. De meeste regen valt over het algemeen ’s avonds en zou eigenlijk geen reden moeten zijn om een vakantie te boeken naar dit prachtige eiland.

Tip: Zorg er wel voor dat u muggenspray koopt, in het regenseizoen zijn muggen zeer actief.

Het hele jaar door milde temperaturen, erg verleidelijk voor mensen die leven in koudere noordelijke regio’s van de wereld zoals ons koude Nederland en België.

Het eiland, dat zich in het uiterste zuiden van het Caribisch gebied en dichtbij Zuid-Amerika bevindt, wordt meestal gespaard voor de dreiging van het Atlantische orkaanseizoen welke plaatsvindt van juni tot november. Toch moeten vakantiegangers tijdens het regenseizoen de weersverwachting in de regio in de gaten houden.

Orkaan Curacao

Orkaan CuracaoHet orkaanseizoen in het Caraïbisch gebied telt verschillende orkanen en tropische stormen. Gelukkig heeft Curaçao een zeer laag risico om direct in contact te komen met één. Het eiland maakt deel uit van de ABC-eilanden in de zuidelijke Cariben, die net buiten het orkaan gebied liggen.

Als er orkanen zijn nabij Curaçao, valt dit op door het gebrek aan wind. Dit kan gepaard gaan met regenval. Hoe dan ook, u hoeft zich geen zorgen te maken over orkanen op Curaçao. Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied is geen groot probleem voor een vakantie naar Curaçao.

Het orkaanseizoen loopt van 1 juni tot 30 november, met een piek in de maanden augustus tot oktober. Het eiland bevindt zich op de zuidelijke grens van de Atlantische orkaanregio, terwijl de bovenwindse eilanden zich binnen de Atlantische orkaanregio bevinden.

Uit klimatologische gegevens blijkt dat slechts 17 tropische stormen tot orkanen van een categorie 5 in de buurt van de eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire zijn gepasseerd op een afstand van 120 zeemijl aan de zuidelijke of noordelijke kant van de eilanden in de periode 1851-2017.

Orkaanseizoen; samen met 4 andere Caribische eilanden heeft het eiland, minder last van orkanen dan andere Caribische eilanden. Toch wordt het weer op Curaçao wel behoorlijk beïnvloedt door het orkaanseizoen, de kans op hevige regenbuien is dan ook een stuk groter.

Temperatuur Curacao

temperatuur CuracaoDe temperatuur Curaçao is het hele jaar door tropisch warm, met overdag temperaturen variërend van ongeveer 28/29 graden Celsius in december, januari en februari tot ongeveer 31° C van mei tot oktober.

De temperatuur in de maanden mei tot oktober is het meest zwoel, maar de passaatwinden waaien constant, waardoor de hitte wordt getemperd.

Curaçao is een Caribisch eiland en net als de naburige eilanden Bonaire en Aruba maakt het deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden.

Temperatuur Curaçao, hier vindt u de gemiddelde temperaturen van de hoofdstad Willemstad.

Klimaat en weer Curaçao het jaar door

In onderstaande klimaattabel zijn de gemiddelden weergegeven van het weer Curaçao (dag- en nachttemperatuur, aantal uren zon per dag, aantal dagen neerslag per maand, temperatuur zeewater).

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max
Temp
29 29 30 30 31 31 31 32 32 31 30 29
Min
Temp
24 23 24 24 25 26 25 26 26 26 25 24
Zon
uren
8 9 9 8 8 9 9 9 9 8 8 8
Regen
dagen
13 8 7 4 4 7 9 8 6 9 15 16
Zee Temp 27 26 26 26 27 27 27 28 28 28 28 27

Weersverwachting Curaçao winter

Winter Dec. Jan. Feb.
Max Temp 29 29 29
Min Temp 24 24 23
Zonuren 8 8 9
Regendagen 16 13 8
Zee Temp 27 27 26

December

Weer Curaçao december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in december is 29°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 8 uur heldere zon per dag, waarbij 67% van de 11 uur daglicht vertegenwoordigt.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in december is 27°C.

In december zijn er op Curaçao gemiddeld 16 dagen met totaal 96mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags zeer hoog (UV-index 9). De gemiddelde nachttemperatuur is in december meestal 24°C.

Januari

Weer Curaçao januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in januari is 29°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 8 uur heldere zon per dag, waarbij 72% van de 12 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in januari is 27°C.

In januari zijn er op Curaçao gemiddeld 13 dagen met totaal 52mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags zeer hoog (UV-index 10). De gemiddelde nachttemperatuur is in januari meestal 24°C.

Februari

Weer Curaçao februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in februari is 29°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 9 uur heldere zon per dag, waarbij 74% van de 12 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in februari is 26°C.

In februari zijn er op Curaçao gemiddeld 8 dagen met totaal 25mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in februari meestal 23°C.

curacao februari

Weersverwachting Curaçao voorjaar

Lente Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 30 30 31
Min Temp 24 24 25
Zonuren 9 8 8
Regendagen 7 4 4
Zee Temp 26 26 27

Maart

Weer Curaçao maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in maart is 30°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 9 uur heldere zon per dag, waarbij 72% van de 12 uur daglicht vertegenwoordigt.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in maart is 26°C.

In maart zijn er op Curaçao gemiddeld 7 dagen met totaal 19mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in maart meestal 24°C.

April

Weer Curaçao april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in april is 30°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 8 uur heldere zon per dag, waarbij 64% van de 12 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in april is 26°C.

In april zijn er op Curaçao gemiddeld 4 dagen met totaal 27mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in april meestal 24°C.

Mei

Weer Curaçao mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in mei is 31°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 8 uur heldere zon per dag, waarbij 62% van de 13 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in mei is 25°C.

In mei zijn er op Curaçao gemiddeld 4 dagen met totaal 22mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in mei meestal 24°C.

Weersverwachting Curaçao zomer

Winter Jun. Jul. Aug.
Max Temp 31 31 32
Min Temp 26 25 26
Zonuren 9 9 9
Regendagen 7 9 8
Zee Temp 27 27 28

Juni

Weer Curaçao juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in juni is 31°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 9 uur heldere zon per dag, waarbij 66% van de 13 uur daglicht vertegenwoordigt.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in juni is 27°C.

In juni zijn er op Curaçao gemiddeld 7 dagen met totaal 25mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in juni meestal 26°C.

Juli

Weer Curaçao juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in juli is 31°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 9 uur heldere zon per dag, waarbij 71% van de 13 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in juli is 27°C.

In juli zijn er op Curaçao gemiddeld 9 dagen met totaal 38mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in juli meestal 25°C.

Augustus

Weer Curaçao augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in augustus is 32°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 9 uur heldere zon per dag, waarbij 74% van de 13 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in augustus is 28°C.

In augustus zijn er op Curaçao gemiddeld 8 dagen met totaal 33mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in augustus meestal 26°C.

Weersverwachting Curaçao herfst

Winter Sep. Okt. Nov.
Max Temp 32 31 30
Min Temp 26 25 25
Zonuren 8 8 8
Regendagen 6 9 15
Zee Temp 28 28 28

September

Weer Curaçao september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in september is 32°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 9 uur heldere zon per dag, waarbij 70% van de 12 uur daglicht vertegenwoordigt.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in september is 28°C.

In september zijn er op Curaçao gemiddeld 6 dagen met totaal 30mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in september meestal 26°C.

Oktober

Weer Curaçao oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in oktober is 31°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 8 uur heldere zon per dag, waarbij 67% van de 12 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in oktober is 28°C.

In oktober zijn er op Curaçao gemiddeld 9 dagen met totaal 94mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags extreem hoog (UV-index 11). De gemiddelde nachttemperatuur is in oktober meestal 26°C.

November

Weer Curaçao november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Curaçao in november is 30°C met een hoge warmte en vochtigheid. Er zijn gewoonlijk 8 uur heldere zon per dag, waarbij 67% van de 12 uur daglicht vertegenwoordigt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater rond Curaçao in november is 28°C.

In november zijn er op Curaçao gemiddeld 15 dagen met totaal 106mm regen. Het maximale UV niveaus is ’s middags zeer hoog (UV-index 10). De gemiddelde nachttemperatuur is in november meestal 25°C.

Het weer Curaçao staat het hele jaar door garant voor perfecte omstandigheden. U hoeft zich geen zorgen over het klimaat te maken en de temperatuur van het zeewater is gegarandeerd boven de 25 graden.