Klein Curaçao – Witte stranden en een perfect blauwe zee

Klein Curaçao is een onbewoond eilandje van ongeveer 2 km lang en 1 km breed, zo’n 10 kilometer ten zuidoosten van Curaçao. De vlag van Curaçao heeft twee sterren. De grote ster staat voor Curaçao en de kleine ster staat voor Klein Curaçao. Je zou denken dat er niet veel te beleven is, maar niets is minder waar.

Er worden dan ook allerlei dagtochten naar Klein Curaçao georganiseerd. De wateren rond Klein Curaçao bieden perfecte omstandigheden om te duiken en snorkelen. Op het strand ligt het inmiddels roestige wrak van een schip, dat er in de jaren zestig is gestrand.

Klein Curaçao

Klein CuraçaoTijdens uw Curaçao vakantie mag een boottocht naar Klein Curaçao niet ontbreken. Dit kleine onbewoonde eilandje met witte stranden en een perfect blauwe zee mag u niet missen. Door de kleine oppervlakte kunt u in een uurtje om het eiland rondlopen. Ontvlucht de drukte en kom heerlijk tot rust op dit kleine eiland, waar het water helderder is dan in uw dromen!

Klein Curaçao is precies wat u zich voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een klein paradijs om heerlijk van de zon te genieten of te gaan snorkelen, duiken of kitesurfen.

Er is weinig schaduw op het eiland en u zult zich dus met enige regelmaat goed moeten insmeren. Zo’n trip aan het begin van de vakantie boeken is dan ook niet verstandig, want de kans op verbranden is heel erg groot.

Boottocht Klein Curaçao

Klein Curaçao boottochtAangezien Klein Curaçao heel populair is onder de toeristen zijn er meerdere mogelijkheden voor een boottocht van Curaçao naar dit tropische paradijs.

* Per luxe motorboot

De meest geboekte dagtocht is met een luxe motorjacht. Er zijn twee mogelijkheden voor een boottocht met een motorjacht: de Mermaid en de Miss Ann. Beiden bieden nagenoeg hetzelfde programma: vertrek ’s morgens rond 07.00 uur vanaf het Spaanse Water, ontbijt, BBQ-lunch en non-alcoholische dranken zijn bij de prijs inbegrepen, tussen 17.00 en 18.00 uur bent u weer terug op Curaçao. De kosten bedragen voor volwassenen ongeveer €95,– per persoon, kinderen 50% korting.

U heeft ook de mogelijkheid om met een kleiner motorjacht – de Breeze – naar Klein Curaçao te varen. Het programma is vrijwel gelijk, maar de Breeze kan max. 25 personen vervoeren. Vertrek vanaf de vissershaven in de Caracasbaai. De tocht met de Breeze is iets goedkoper, vanaf € 82,50 (kinderen € 37,50).

* Met een Powerboat

Wit u iets meer spektakel dan kunt u ook kiezen voor een dagtocht met een Powerboat. Houd er wel rekening mee dat u sneller zeeziek wordt dan met een motorjacht! Vertrek vanaf Jan Thiel met maximaal 10 personen. U dient zelf voor eten en drinken te zorgen, kosten vanaf €79,50 p.p.

* Per catamaran

Doet u het liever wat rustiger aan aan dan kunt u beter kiezen voor een relaxte overtocht met de Jona Lisa. Een schitterende catamaran waarbij u heerlijk kunt chillen en zeilend naar Klein Curaçao wordt gebracht. De catering is hier inbegrepen, en het programma is nagenoeg gelijk aan een boottocht met de Mermaid of de Miss Ann.

Inchecken rond 07.30 uur, ontbijten en vertrekken. Omstreeks 17.00 uur bent u weer terug op Curaçao. Vertrek vanaf Pirates Nest aan het Spaanse Water. U doet iets langer over de overtocht, maar het is allemaal veel rustiger en vrijwel geen kans op zeeziekte. Kosten vanaf € 95,–, kinderen € 47,50.

* Privé boottocht

Met een grotere groep kunt u voordelig een privé boottocht maken naar Klein Curaçao. U bepaalt voor een deel zelf het programma. Vertrek dagelijks rond 8.00 uur vanaf Kima Kalki aan het Spaanse Water, rond 16.00 uur bent u terug op Curaçao. Kosten vanaf €790,– (max. 20 personen), inclusief water, frisdrank, brood en salades.

Snorkel- en visspullen zijn aan boord en u heeft de mogelijkheid een extra cateringpakket bij te boeken (bier, wijn, BBQ). Op deze manier bent u veel voordeliger uit dan met de gebruikelijke charters, met 20 personen betaalt u slechts € 39,50 p.p. Maar zelfs met 10 personen liggen de kosten met € 79,- p.p. nog steeds een stuk lager!

Vaarschema’s naar Klein Curaçao

Hieronder vindt u een overzicht (onder voorbehoud) van de vaarschema’s naar Klein Curaçao van de verschillende boten:

  • Zondag – Mermaid, Miss Ann
  • Maandag – Breeze, Powerboat
  • Dinsdag – Mermaid, Breeze
  • Woensdag – Mermaid, Miss Ann
  • Donderdag – Mermaid, Powerboat
  • Vrijdag – Mermaid
  • Zaterdag – Breeze, Powerboat
  • Dagelijks – Jona Lisa, privé boottocht

Het aantal boottochten is beperkt, dus is vooraf reserveren vanuit Nederland aan te raden. Het zou een teleurstelling zijn als u er op Curaçao achter komt dat alle tochten zijn volgeboekt.

Wat te doen op Klein Curaçao

Behalve luieren in de zon kunt u op Klein Curaçao ook allerlei activiteiten ondernemen, zoals het bezichtigen van de vuurtoren of het scheepswrak, snorkelen, duiken of kitesurfen.

Klein Curaçao vuurtorenVuurtoren

De vuurtoren staat er al sinds 1849, maar is allang niet meer in gebruik. Ooit was het een belangrijk baken op het kleine eilandje dat je in het donker snel over het hoofd ziet, nu is het een vervallen maar kenmerkend gebouw, dat enorm populair is bij toeristen.

U kunt het gebouw ook van binnen bekijken, maar kijk uit: de bouwkundige staat is niet echt stevig. Trek wel schoenen of slippers aan, want op de weg ernaar toe groeien overal stekelplantjes.

Klein Curaçao scheepswrakScheepswrak

Naast de vuurtoren is het scheepswrak de belangrijkste bezienswaardigheid. Het schip ligt er al sinds de jaren zestig en is in de loop der tijd compleet vergaan. Een groot deel van het schip is door de zeestormen weggeslagen, en wat er nog over is, is totaal verroest.

Ga niet in of op het schip, dat is echt levensgevaarlijk!

 

Klein Curaçao turtleSnorkelen

Tijdens uw bezoek aan Klein Curaçao mag snorkelen in die fantastische azuurblauwe oceaan niet ontbreken. De kans dat u zeeschildpadden zult zien is zeer groot, probeer de zeeschildpadden echter niet aan te raken. Wanner u gewoon rustig met ze mee zwemt, zullen ze bij u in de buurt blijven. Mocht u onverhoopt geen zeeschildpadden zien, er blijft genoeg te zien. De tropische vissen in de meest prachtige kleuren zullen u versteld doen staan!

Kitesurfen

Bent u niet bang om u in te spannen? Op Klein Curaçao kunt u ook fantastisch kitesurfen!
Door de ligging waait er vrijwel altijd een perfecte wind om te kunnen kitesurfen. Er is geen surfschool of verhuur op het eiland, dus u moet wel zelf uw spullen meenemen. Let goed op zwemmers en snorkelaars, want die zien u niet altijd aankomen!