In de koude maanden naar zonnige oorden

In Nederland hebben we te maken met seizoenen en ieder seizoen brengt een wisselend weerbeeld met zich mee.

 

Het liefste hebben we natuurlijk een weerbeeld met een aangename temperatuur, weinig neerslag en veel zon, maar helaas is het in de werkelijkheid meestal anders.

Zeker in de herfst en in de winter is het weer hier niet altijd aangenaam. 

De donkere dagen of zonnige oorden

Veel mensen zien als een berg tegen die donkere dagen op. Natuurlijk zijn de feestdagen gezellig, maar we zijn de neerslag en de kou al snel zat.

De thermostaat staat binnen op aangename temperaturen, maar buiten giert de wind om het huis. Terwijl we thuis de energieleveranciers vergelijken om de kosten van de verwarming in huis enigszins te drukken, lonken zonnige oorden. 

Bon Bini op de Antillen

De Nederlandse Antillen zijn in dat geval een heerlijk plek om naartoe te gaan. Even weg van kou en de regen en genieten van de zon, witte stranden, de salsa klanken en een schitterende onderwaterwereld.

In plaats van met een fleecedeken op de bank, kan men zich hier onderdompelen in een Caraïbische sfeer, met of zonder tropische cocktail.

Hier wordt men in het Papiaments welkom geheten met ‘Bon Bini’ en zorgt de goedlachse bevolking voor heerlijke dagen. Even weg van dagelijkse beslommeringen en gewoon genieten van het aangename klimaat.

Het weer in de wintermaanden

Aruba en Curaçao kennen namelijk geen herfst en eigenlijk ook geen winter zoals wij die kennen. Het regenseizoen is dan wel de overgang van zomer naar winter, maar eigenlijk brengt dit geen enorme variatie in de temperatuur.

Aruba

In de wintermaanden is er nog steeds een gemiddelde temperatuur van 27 graden, maar soms is het ook gewoon 30 graden. Zit het weer erg tegen, dan kan men nog steeds op een gemiddelde van 24 graden rekenen.

Zelfs het zeewater blijft aangenaam warm, het koudst is zee rond februari en maart. Dan is de gemiddelde temperatuur van de zee 26 graden. Nog steeds iets waar wij in Nederland in de winter sterk naar verlangen.

Even lekker weg

Het is toch heerlijk om midden in de winter te snorkelen in een kristalheldere zee in plaats van rillend van de kou een boswandeling maken?

Ook al kennen de eilanden een regenseizoen wat in oktober start, meer dan een paar regenachtige dagen per maand zijn het meestal niet. En dan nog breekt op zo’n regenachtige dag meestal gewoon tussendoor de zon door en lijkt het al snel alsof het nooit geregend heeft.

Vier de feestdagen op Aruba of Curaçao eens. Hoe bijzonder is het om bij de kerstboom in badkleding een tropische cocktail te drinken? Een ervaring die je niet snel vergeet.

Een ander bijkomend voordeel is dat je ook nog bespaart op de energiekosten thuis, want in die tijd dat je lekker op een warm tropisch eiland zit, hoeft de thermostaat thuis niet hoger gezet te worden.