Avontuur en actie op Aruba

Aruba biedt veel meer dan witte stranden, gezellige winkelstraatjes en bruisende horeca. Op en rond het eiland kun je ook spannende avonturen beleven.

Uniek heuvelachtig landschap, oeroude grotten en uitgestrekte koraalriffen zijn een fantastisch decor voor enerverende excursies en duiktochten.

Nabij de stranden zijn parasailen, jetskiën, zeilen, kajakken en paddleboarden enkele opties tijdens een actieve vakantie.

Avontuur en actie in het natuurpark

Met zijn glooiende heuvels, unieke vegetatie (waaronder dividivi bomen en cactussen) en een netwerk van paden, poelen en grotten is het Nationaal Park Arikok een fantastische plek voor energieke wandelingen en mountainbiketochten.

Bijna een kwart van de 180 km² landoppervlakte van Aruba behoort tot dit natuurpark. Voor een snellere verplaatsing kun je een terreinauto, UTV of ATV huren.

Op je te-doen-lijst in Arikok mogen zeker niet ontbreken: de beklimbare rotsformaties van Ayo en Casibari, de adembenemende Guadirikiri grotten en het ingesloten Natural Pool natuurbad.

Op Aruba gebeuren er relatief weinig ongelukken bij de toeristische attracties, maar het blijft verstandig om een propere reisverzekering af te sluiten.

Actie en avontuur op het water

Nabij de prachtige tropische stranden aan de westzijde van Aruba is de vlakke zee uitermate geschikt om te kajakken, paddleboarden en jetskiën. Dankzij een constante passaatwind kunnen ook windsurfers en kitesurfers hun hart ophalen.

Voor zowel beginners als experts zijn er legio locaties die makkelijk te bereiken zijn. Een tocht per kajak of paddleboard door de mangrovebossen van Spaans Lagoen of Mangel Halto (hoge mangrove), brengt je in het leefgebied van exotische vogels en andere kleine wilde dieren.

Sportvissers die graag een zinderende excursie op de diepere zee willen maken, hebben op Aruba keuze uit circa 20 charterbedrijven.

Caribische hoofdstad van zeewrakken

Langs de kust van Aruba beleef je onder de zeespiegel een heel ander avontuur. De Arashi Beach, Boca Catalina, Tres Tapi, Malmok Beach en Catalina Cove zijn fantastische spots om snorkelend de koraalriffen met hun kleurrijk onderwaterleven te bekijken.

Aruba staat ook bekend als de zeewrakkenhoofdstad van de Caraïben. Met je eigen duikuitrusting of een gehuurde verken je uiteenlopende wrakken van gezonken vrachtschepen, oorlogsschepen en vliegtuigen.

Op de meer dan twintig duiklocaties rond het eiland vind je elf grote duikvriendelijke zeewrakken.

Een enerverend vakantieschema

Op het eiland wachten meer actieve ervaringen, zoals paardrijden in draf over de kilometerslange zandstranden aan de zuidkust. Ook excursies naar de ruige, rotsachtige noordkust met opspattende golven zijn heerlijk enerverend.

Waaghalzen kunnen hun adrenaline verhogen met rots springen, flyboarden en skydiven. Met plannen voor extreme vakantieactiviteiten, moet je je reisverzekering goed hierop afstemmen.

Zo beleef je onbezorgd een actievolle, avontuurlijke tijd op dit prachtige eiland in de Caraïbische zee.